Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Korthaar

 

 

 

       

 

[8-2-2020] Anthar of the Brave Brindles, roepnaam Ober, reu, geboren 23-5-2018 (ouders: Bolle de Vrolijke Hollander x Laska met Frasnay's Flair).

Met pijn en grote teleurstelling in het hart zoekt de eigenaresse van Ober een meer passende situatie voor hem. Ober heeft meer training/sport/begeleiding nodig dan de huidige eigenaar hem kan bieden, waardoor hij nu zo overprikkeld en gespannen is geraakt dat hij steeds vaker en sneller onvoorspelbaar reageert. Hij gaat dan grommen, sneppen of uitvallen. Hij leeft nu in een gezin met kleine kinderen wat hem erg veel onrust geeft.   Een belangrijk punt van aandacht is dat hij voer en spullen claimt. Kom je aan zijn spullen dan waarschuwt hij serieus door te grommen. De eigenaar is al met de training hiervan gestart en het gaat beter maar hier zal de nodige tijd en tact in gestopt moeten worden. Ober is erg eenkennig en naar buitenstaanders (vooral naar mannen) is hij erg wantrouwig.

Aan de lijn loopt hij netjes, komt er een andere hond in beeld dan kan hij daar zo nu en dan tegen uitvallen/blaffen.
Los is hij socialer naar andere honden alhoewel hij ze wel op zijn hoede benadert, is de andere hond rustig dan gaat hij graag met ze spelen.
In huis is Ober een fijne hond, hier heeft hij ook een eigen plek waar hij zich kan terugtrekken als het te druk wordt. Hij knuffelt graag. Hij sloopt geen spullen en hij kan even alleen blijven.  Hij is gewend aan autorijden.
Ober is een aanhankelijke hond die graag bezig is met zijn eigenaresse. Zij mantrailen wekelijks. Na de training is hij ontspannen.

Voor Ober zoeken wij een ervaren persoon of stel zonder kinderen, die ervaring hebben met herders. Hij woont nu in Rotterdam. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met zijn fokster, Henriette Visser thebravebrindles@gmail.com
06-50 85 17 34.

 

 

 

Terug naar hoofdpagina