Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Korthaar

 

 

  

             

 

[2-9-2017] Eros, roepnaam Sjors , reu, geboren 10-5-2016.(ouders: Bolle de Vrolijke Hollander x Belle) Met pijn in ons hart hebben wij noodgedwongen de beslissing genomen om voor Sjors een ander, gouden mandje te zoeken. De reden hiervoor is dat Sjors absoluut niet meer samen gaat met onze oudere Hollander. Ze waren altijd de beste maatjes, tot ze in de afgelopen vakantie drie weken apart geweest zijn. Bij het weerzien reageerde Sjors tot onze schrik erg agressief en de verhouding is nu definitief verstoord.
Sjors is verder een ontzettend lieve en zachtaardige reu, maar ook een beetje onzeker. Tegenover vreemden is hij in eerste instantie wat terughoudend / voorzichtig, maar als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen doet hij alles voor je. Hij luistert erg goed en kan dan ook los lopen. Echter door zijn onzekerheid, valt hij uit naar honden die te dicht bij hem komen. Dit is wel heel goed beheersbaar als je er op de juiste wijze mee om gaat.
Wij zoeken voor Sjors een baas (of een stel, of een gezin met oudere kinderen) die verder geen andere honden heeft. Iemand die alle tijd heeft voor Sjors alleen. Ook gaat Sjors niet heel goed samen met katten, daar jaagt hij erg graag achteraan. Hij leeft nu wel samen met katten, maar zonder katten zou Sjors het veel gezelliger vinden. Hij heeft duidelijkheid en structuur nodig, maar wel met zachte hand. Wij hebben 2 kinderen van 6 en 9, daar gaat hij ook heel goed mee samen. De kinderen kunnen alles met hem doen en van hem gedaan krijgen. Hun vriendjes en vriendinnetjes worden echter niet zonder meer geaccepteerd, dus als die komen spelen zetten we Sjors apart. Jongere kinderen, vooral kinderen die rondkruipen, vindt hij wat spannend. Daarom willen wij niet dat Sjors naar een gezin met kleine kinderen gaat.
In huis doet Sjors niets liever dan aan je voeten liggen. Hij is echt een grote kroelkont. Omdat hij zo graag bij je is, heeft hij er wat moeite mee om alleen achter te blijven. Dit zal opgebouwd moeten worden. Bij ons was hij bijna nooit echt alleen, dus dat is hij niet goed gewend. Hij kan heel goed mee in de auto, dit vindt hij zelfs heel leuk. Wilt u meer weten over Sjors, of wilt u graag kennis maken met Sjors, neemt u dan gerust contact op met ons. Sabrine Smits in Rilland.
Update 24-9: Sjors is nu bij zijn fokster, Lia Beek in Ederveen, tel. 0318-574526 .

 

 

 

 

Terug naar hoofdpagina