Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Korthaar

 

        

 

[8-5-2018] Cooper van Old-Diek, reu, geboren 15-10-2011 en in januari 2017 gecastreerd.(ouders: Cas x Olleke-Mika van het. Oude Landras)
Cooper is op zichzelf een hele lieve hond die graag knuffelt. Hij vindt het leuk om met andere honden te spelen. Katten zijn alleen leuk om op te jagen. Hij kan goed tegen alleen zijn, maar menselijk gezelschap is ook fijn. Hij kan goed mee wandelen aan de lijn en als het commando Volg wordt gegeven loopt hij netjes naast je mee.
Voor kinderen is hij tot nu toe altijd wel lief geweest, maar hij neemt wel de energie van de kinderen over. Dus zijn ze rustig, dan is hij dat ook. Maar zijn ze druk, dan geldt dat ook voor hem.
Bij zijn huidige baasjes lijkt het niet 100% goed te zitten voor wat betreft de rangorde. Cooper laat zich bij zijn huidige gezin bijvoorbeeld niet voor de deur wegwijzen of van de bank zetten. Dit is vooral verergerd sinds er een nieuwe hond bij is gekomen. Zo erg zelfs dat hij zijn vrouwtje gebeten heeft.
Dit laatste is dan ook de reden dat hij voor herplaatsing aangeboden wordt.
Met toch wel wat angst in het lijf kan er geen goede leiding gegeven worden.
Wij zouden Cooper het liefst geplaatst zien worden in een huishouden zonder kinderen (dit ivm de twee bijt-incidenten)
Cooper heeft de puppie-cursus en de CEG gedaan. Voor de CEG is geen examen afgelegd, aangezien we toen op vakantie waren.
Omdat het toch al moeilijk is om afstand te doen, is snelle herplaatsing zeker gewenst.
Voor info: Petra van Ommen in Oss. 

 

Terug naar hoofdpagina