Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Korthaar

 

 

   

       

 

 

 

[11-3-2018] Zeger van het Oude Landras, roepnaam Monza, reu, geboren 6-11-2014. (ouders: Jazzy James of Crazy Stripes x Nelie van het Oude Landras).
Met pijn in ons hart hebben wij de keuze gemaakt om voor Monza een nieuw huisje te zoeken, iemand die goed met hem om kan gaan en alle tijd voor hem heeft. Hij woont op dit moment bij ons thuis samen met drie katten en een kind van 1 jaar. Met onze katten kan hij prima samen. Wij weten natuurlijk niet of dit ook met andere katten gaat gebeuren.. De reden dat wij een nieuw huisje zoeken voor Monza, is omdat wij de tijd čn kennis missen, om Monza alle goede zorg te kunnen geven en om hem goed te kunnen sturen in zijn gedrag. Monza is een hond met karakter. Hij kan erg dominant zijn. Wij durven dit niet aan met ons zoontje.
Over Monza zijn gedrag, het is een ontzettend enthousiaste en lieve hond. Hij is enorm speels en wil het liefst de hele dag wel buiten zijn. Hij begroet iedereen uitbundig en is absoluut niet fel op vreemden die wij zelf binnenlaten. Hij kan goed alleen zijn, maar hij vindt het wel gezelliger natuurlijk als iemand thuis is. Wel is Monza erg waaks en gedreven! Wat er zich buiten zijn terrein afspeelt, ontgaat hem niet. Buiten speelt hij prima met vreemde honden. Hij is erg geduldig met alle honden, groot of klein. Hij heeft altijd reuze pret! Hij geniet duidelijk als je met hem in het bos bent. Hij kan met vrijwel alle honden leuk samen spelen buiten, maar zodra een vreemde hond binnen zijn terrein is, waakt hij toch over zijn baas en kan hij jaloers zijn. Monza kan buiten zijn enthousiasme om, dus ook heel erg dominant zijn. Als hij iets niet wil, laat hij dit duidelijk merken. Het is geen knuffelhond, hij komt naar jou toe, als hij een knuffel wil. Andersom vindt hij dat niet leuk.
Wij zoeken iemand voor Monza die alle tijd voor hem heeft, die hem goed kan sturen en die kan omgaan met zijn dominantie (!) Uit voorzorg, willen wij liever niet dat Monza naar een gezin gaat met jonge kinderen of andere honden. Tenzij u daarop een ander argument heeft dat dit wel kan natuurlijk.. Wij hopen dat we iemand kunnen vinden die veel tijd voor hem heeft, het is een goede en lieve hond. Hij verdient een warm mandje bij iemand waar hij alle liefde en aandacht kan krijgen.
Mocht u meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met Jamie van Eendenburg in Emmen, tel. 06-57 62 60 47


[8-5-2018] Cooper van Old-Diek, reu, geboren 15-10-2011 en in januari 2017 gecastreerd.(ouders: Cas x Olleke-Mika van het. Oude Landras)
Cooper is op zichzelf een hele lieve hond die graag knuffelt. Hij vindt het leuk om met andere honden te spelen. Katten zijn alleen leuk om op te jagen. Hij kan goed tegen alleen zijn, maar menselijk gezelschap is ook fijn. Hij kan goed mee wandelen aan de lijn en als het commando Volg wordt gegeven loopt hij netjes naast je mee.
Voor kinderen is hij tot nu toe altijd wel lief geweest, maar hij neemt wel de energie van de kinderen over. Dus zijn ze rustig, dan is hij dat ook. Maar zijn ze druk, dan geldt dat ook voor hem.
Bij zijn huidige baasjes lijkt het niet 100% goed te zitten voor wat betreft de rangorde. Cooper laat zich bij zijn huidige gezin bijvoorbeeld niet voor de deur wegwijzen of van de bank zetten. Dit is vooral verergerd sinds er een nieuwe hond bij is gekomen. Zo erg zelfs dat hij zijn vrouwtje gebeten heeft.
Dit laatste is dan ook de reden dat hij voor herplaatsing aangeboden wordt.
Met toch wel wat angst in het lijf kan er geen goede leiding gegeven worden.
Wij zouden Cooper het liefst geplaatst zien worden in een huishouden zonder kinderen (dit ivm de twee bijt-incidenten)
Cooper heeft de puppie-cursus en de CEG gedaan. Voor de CEG is geen examen afgelegd, aangezien we toen op vakantie waren.
Omdat het toch al moeilijk is om afstand te doen, is snelle herplaatsing zeker gewenst.
Voor info: Petra van Ommen in Oss. 

 

Terug naar hoofdpagina