Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Korthaar

 

 

  

             

 

[2-9-2017] Eros, roepnaam Sjors , reu, geboren 10-5-2016.(ouders: Bolle de Vrolijke Hollander x Belle) Met pijn in ons hart hebben wij noodgedwongen de beslissing genomen om voor Sjors een ander, gouden mandje te zoeken. De reden hiervoor is dat Sjors absoluut niet meer samen gaat met onze oudere Hollander. Ze waren altijd de beste maatjes, tot ze in de afgelopen vakantie drie weken apart geweest zijn. Bij het weerzien reageerde Sjors tot onze schrik erg agressief en de verhouding is nu definitief verstoord.
Sjors is verder een ontzettend lieve en zachtaardige reu, maar ook een beetje onzeker. Tegenover vreemden is hij in eerste instantie wat terughoudend / voorzichtig, maar als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen doet hij alles voor je. Hij luistert erg goed en kan dan ook los lopen. Echter door zijn onzekerheid, valt hij uit naar honden die te dicht bij hem komen. Dit is wel heel goed beheersbaar als je er op de juiste wijze mee om gaat.
Wij zoeken voor Sjors een baas (of een stel, of een gezin met oudere kinderen) die verder geen andere honden heeft. Iemand die alle tijd heeft voor Sjors alleen. Ook gaat Sjors niet heel goed samen met katten, daar jaagt hij erg graag achteraan. Hij leeft nu wel samen met katten, maar zonder katten zou Sjors het veel gezelliger vinden. Hij heeft duidelijkheid en structuur nodig, maar wel met zachte hand. Wij hebben 2 kinderen van 6 en 9, daar gaat hij ook heel goed mee samen. De kinderen kunnen alles met hem doen en van hem gedaan krijgen. Hun vriendjes en vriendinnetjes worden echter niet zonder meer geaccepteerd, dus als die komen spelen zetten we Sjors apart. Jongere kinderen, vooral kinderen die rondkruipen, vindt hij wat spannend. Daarom willen wij niet dat Sjors naar een gezin met kleine kinderen gaat.
In huis doet Sjors niets liever dan aan je voeten liggen. Hij is echt een grote kroelkont. Omdat hij zo graag bij je is, heeft hij er wat moeite mee om alleen achter te blijven. Dit zal opgebouwd moeten worden. Bij ons was hij bijna nooit echt alleen, dus dat is hij niet goed gewend. Hij kan heel goed mee in de auto, dit vindt hij zelfs heel leuk. Wilt u meer weten over Sjors, of wilt u graag kennis maken met Sjors, neemt u dan gerust contact op met ons. Sabrine Smits in Rilland.
Update 24-9: Sjors is nu bij zijn fokster, Lia Beek in Ederveen, tel. 0318-574526 .


 

 

[22-9-2017] Casa d'Agostini Oran Park, roepnaam Renzo, reu, geboren 16-3-2015. (ouders: Udo van Treekzicht x Casa d'Agostini Laguna Seca)
Met spijt in het hart zoeken wij een nieuwe thuis voor Renzo. Renzo heeft nooit in een hok gezeten en heeft altijd mee in het gezin geleefd. Hij is ook opgevoed zonder agressie, enkel met de stem gewerkt. Heeft enkele lessen IPO gehad waarin er gezien werd dat Renzo het wel in zich heeft. 2x per week gaat Renzo naar de hondenschool gehoorzaamheid, hier zit hij in programma 1 maar mits wat wedstrijden en training is hij zo goed als klaar voor programma 2. Renzo is een leergierige hond die snel iets oppikt en een heel hoge werkdrive heeft.
2x per week gaat Renzo ook joggen telkens een 7 tal km, hij is dus gewoon om met een stelletje te lopen en canicross te doen.
Hij is een stabiele, rustige hond. Renzo is heel lief voor mensen en kinderen, een knuffelbeertje. Het is een hond die graag bij je is. Renzo kan niet goed met andere honden overweg, tijdens wandelen en trainen steeds wel alert zijn en hem afleiden van andere honden. Hij kan niet met pups overweg.
We zoeken iemand die rustig met hem om zal gaan en liefst geen andere honden heeft. (een rustig niet dominant teefje zou misschien nog lukken) Iemand die graag en veel met hem bezig is en waarbij hij niet steeds in een hok moet zitten. Als deze persoon dit doet dan ga je aan Renzo een super lieve hond, vriend hebben.
GeÔnteresseerden kunnen contact opnemen met Bjorn en Natascha, via mail bjorn.natascha@skynet.be of GSM: 0032/ (0)477175550 (kan ook via Whatsapp of Messenger) Wij wonen in BelgiŽ (Arendonk) net over de grens met Reusel (Noord Brabant)

 

 

Terug naar hoofdpagina