Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Langhaar

 

 

[10-4-2018] Fast Touchwood de La Horde D ‘Artemis, teef, geboren 28-3-2010 ( ouders: Cooper Du Mont Brabant x Urba Du Hameau des Trois Fontaines)
Na het overlijden van mijn man en het kleiner wonen in Nederland, gaat het met mijn beide honden samen niet zo goed. De andere langhaar (Adamcos) is een halfzus, zelfde moeder.
Touchwood is een lieve hond die erg dominant is en misschien met een dominant mannetje het zou redden, maar in huis niet met haar zuster, die heeft een onderdanig karakter en dat geeft erg veel problemen in huis.
Ze komen uit Frankrijk waar ze in en uit konden lopen naar believen en hun behoefte of plezier hadden op een kleine hectare grond, maar daar overheerste zij al Adamcos. Alleen was het daar door de ruimte en mijn man die bijna altijd in de tuin aan het werk was, minder een probleem.
Maar uitlaten ondanks mijn handicap nu is geen probleem dan rennen ze en luisteren goed
Adamcos heeft wel een cursus doorlopen en een diploma, maar Touchwood hebben wij zelf getraind. Ze luistert prima naar zit, wacht, hier, mee of als ik fluit, ze leert snel wat je wil, een hondekoekje doet wonderen.
Ik rollator naar de poort zeg zit en wacht, doe de poort open, kijk of er auto of fietser langs komt en dan, mee en dan gaan ze pas naar buiten.
Buiten ook geen probleem, ze volgen mij en komen terug als ze naar een andere hond zijn gerend.
Kinderen lijken mij ook geen probleem, hoe meer aandacht hoe beter, ze kan ook goed met onze 6 katten overweg, een andere kat jaagt ze weg, maar alles wat bij de kudde hoort is goed.
Ook mensen die binnen komen als ik er ben worden vriendelijk verwelkomd.
Haar heupprobleem dat zij heeft opgelopen in de eerste maanden dat wij haar hadden en waar wij al door verschillende specialisten naar hebben laten kijken, is steeds minder een probleem. Ze springt gewoon op een muur van 1 50 m, rent de trap op om bij mij te zijn of in de achterbak van de auto. Ik woon aan de Molenplas in Haarlem en daardoor kan ik ze makkelijk uitlaten
Marion Roosendaal:  roosendaal51@outlook.com,
Update 21 april: de situatie thuis werd onhoudbaar, daarom is Touchwood nu in het asiel in Zandvoort en wacht daar op een nieuwe baas.
Adres asiel: Keesomstraat 5 Zandvoort tel. 023-571 38 88.  e-mail dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl . Voor bezoekers geopend ma/za 11-16 uur

 

 

     Terug naar hoofdpagina