Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

 

    

[24-11-2017] Juno, geboren 22-11-2011, reu, gecastreerd. Juno is driekwart Hollandse herder en kwart Newfoundlander.
Wij hebbben hem van pup af, en het is voor ons een schat van een hond. Wel hebben we gemerkt dat hij jonge kinderen en mensen die bang voor hem zijn nog wel eens extra wil imponeren, hij heeft bij bange volwassenen ook weleens gehapt richting de armen. Een half jaar geleden hebben wij zelf een zoontje gekregen en dit leek eerst allemaal super te gaan, maar Juno en baby gaan toch niet goed samen. Voor ieders veiligheid hebben wij, tot onze grote spijt, moeten besluiten om een ander huis voor Juno te zoeken.
Een baas die stevig in zijn schoenen staat en hem op een duidelijke manier (maar vriendelijke) weet te vertellen wat wel en niet kan, heeft er zeker een fijne hond aan. Het is een hele lieve hond, in huis knuffelt hij het liefst met je. Buiten ligt hij het liefst languit op het gras. Hij is goed gezond, alleen de laatste tijd na een lange wandeling wat stijfjes.
Juno heeft de puppycursus, jongehondencursus en de gehoorzaamheid 1 gedaan.Hij kent alle basiscommando's en volgt netjes. Kan ook goed los lopen.
Hij kan heel goed alleen zijn, in de auto mee is ook geen enkel probleem.
Hij kan op zich met andere honden, leeft nu ook met een andere hond. Wanneer de hond jonger is dan hij dan wil hij nog wel altijd even een punt maken. Als dat voorbij is, is het ook wel prima.  
Toen hij jong was hadden wij ook een kat en dit ging goed. Verwacht hier eigenlijk niet echt problemen mee, wellicht dat hij wat gaat uitdagen of zo.
Denkt u "dit zou een hond voor mij kunnen zijn" en wilt u komen kennismaken met Juno?  U kunt bellen of mailen met Masha Haasen in Etten (Gld.) tel. 06-57 888 119.


[26-2-2018] Coco, teef, geb. 14-10-1014, fokker Bastiaansen uit Gilze-Rijen. Zij leeft samen met haar zus Gabri op ons terrein in Frankrijk.  Ze vormen een soort twee-eenheid. Gabri is een echte baasgerichte werkhond. Coco is ook baasgericht maar heeft iets meer oog voor  de omgeving en is slimmer. Zij bekijkt het wat meer, leert snel en is slimmer dan Gabri. Het is een ontzettend leuke, aanhankelijke hond. Een echt "koketje".
Maar ze heeft wel een probleem. Zij verdraagt andere honden slecht en is ronduit agressief naar kleinere honden, katten, konijnen e.d.. Op ons terrein is dat op zich niet zo'n probleem omdat we behoorlijk afgelegen wonen.
Coco is niet agressief naar mensen. Ze heeft ook wel gespeeld met kleuters. Met baby's zijn we voorzichtig maar dat moet iedereen zijn met alle honden.
Ze is wel waaks (eigenlijk meer oplettend) maar blaft alleen wat als er wat is. Ze houdt ervan een dutje te doen, is graag in huis en maar houdt er ook van om in de tuin scharrelen (op zoek naar hagedissen, muizen, mollen).
We leven op het platteland dus dat is het voornaamste leefgebied voor onze honden. Coco gaat wel mee wandelen, meestal hier in de buurt maar ook wel, als het zo uitkomt, naar de stad e.d. Maar wel aan de lijn en onder controle. Dat gaat goed. Bijvoorbeeld op een terras kan best. We overwegen wel om haar een muilkorf aan te doen. Er zijn altijd hondjes die grensoverschrijdend zijn, niet reageren op onze waarschuwingen en dan kan het misgaan. Dus dan ligt het niet zozeer aan Coco maar aan andere honden die niet uit de buurt kunnen blijven.

In toenemende mate hebben de twee zussen nu ruzie. En dat gaat er dan flink op los. We denken dat het o.a. te maken heeft met de relatie tussen de twee zussen. Gabri is erg baasgericht en wil voortdurend balletjes en stokjes voor de baas gaan halen. Coco wil dat ook maar krijgt weinig kans van Gabri. Coco maakt er een wedstrijdje van en heeft zichzelf aangeleerd om Gabri 'te pakken' terwijl Gabri het balletje pakt. Dat pakken is dan er tegenaan lopen, overheen springen, hapje naar de vacht, etc. Vaak wijst ze Gabri ook waar het stokje of balletje ligt. Dus niet kwaadwillend en dat gaat bijna altijd goed. Bijna, want af en toe hapt ze mis (raak dus) of Gabri heeft er tabak van. Het is ondoenlijk voor ons om beide honden voortdurend tevreden te houden. Het lijkt ons beter als Coco een ander thuis krijgt zonder Gabri waar ze makkelijker aan spelen, balletjes halen e.d toekomt. Wij denken dat ze dan beter tot haar recht komt. Wat er dan van haar agressie overblijft weten we niet.
Als iemand graag Coco wil hebben dan brengen wij de hond bij gelegenheid.
Ruud Baart in 71220 St André le Désert (oost-Frankrijk, Bourgogne, ten zuiden van Dijon / noorden van Lyon). Tel. +33 7 88398245


 

[27-4-2018] Castor, geboren 15-9-2011, reu, gecastreerd.
Een maand geleden heb ik Castor overgenomen van een man, die er geen tijd genoeg meer voor heeft, die ook door ziekte minder kan. Ik merk dat hij veel vrijheid kende en mij als “baasje” erkent , als het hem uitkomt. Hij is lief, vriendelijk. Nooit agressie en grommen. Maar toch denk ik dat het niet de juiste hond voor mij is en dat ik niet de goede klik met hem heb. Ik wil dat hij goed terecht komt bij mensen, die er energie en tijd in willen steken om weer een leuke hond te hebben.
Met andere honden is hij normaal, vaak negerend. Enkele keer na een snuffel een waarschuwingsblaf, dan zit die betreffende hond aan de lijn. Hij vindt geaaid worden heerlijk en gaat ook helemaal op z'n rug liggen. Maar borstelen haat hij, speciaal een plekje vlak voor zn staart op de rug. Dat plekje gewoon aanraken is gek genoeg geen probleem. Eenmaal op de rag wil hij graag "schijnbijten" en bijt niet door maar je zit wel klem en hij is sterk en vlug en lomp. Hij is veel alleen geweest, zodat hij mij als baasje ziet als hij dat wil. Ik heb hem nu 1 maand en het geeft teveel stress. Hij luistert dus eigenlijk niet. Hij doet niet agressief, heeft nog nooit gegromd, alleen met spelend touwtrekken.
Katten ziet hij buiten en reageert niet maar achter konijnen aan is zijn grote hobby!
Hij doet gewoon naar andere mensen, bij kinderen weet ik niet of dat altijd veilig zou zijn maar buiten reageert hij niet op kinderen. Ik ben zonder kinderen thuis, dat is natuurlijk anders.
Hij kan heel goed alleen blijven als ik ga werken, gewoon in de woonkamer maar liefste zou hij wel op de bank willen kruipen. Hij kan via bijruimte naar de grote achtertuin. Daarachter staan een paar mini pony's en daar blaft hij wel continu naar.
Vermoed wordt dat hij getraind werd voor bewaking tot 2 jaar leeftijd. Toen werd hij gecastreerd. In paspoort staat laatste entingen op juli 2017.
Jeppe Dekker in Beegden, tel. 06-49 41 78 45.
Update 14-5-2018: Castor verblijft nu in dierenasiel de Beestenboel, Wijffelterbroekdijk 65 in Weert. Tel. 0495-56 39 81 http://www.dierenasieldebeestenboel.nl/


[9-5-2018] Melle, teef, gesteriliseerd, geboren 13-12-2014.
Melle is een zeer aanhankelijke hond, die over het algemeen rustig is en goed luistert. Ze heeft echter een issue zonder aanleiding kan ze in de stress schieten en is ze niet te kalmeren.Bijvoorbeeld als er ergens een rolluik opgehaald of naar beneden gehaald wordt gaat ze door het lint. Op bezoek bij een familielid heeft ze op een onverwacht ogenblik de hele deur en het kozijn aangevallen met alle gevolgen van dien. Dan kost het mij minstens een half uur om haar tot kalmeren te brengen en dan is het weer helemaal goed. Ze volgt en luistert totdat er iets gebeurt en dan is het mis. Ze bijt niet naar mij of naar anderen maar ze raakt volkomen in de stress. Bij mij is ze meestal wel erg rustig maar bij mijn vrouw wil ze altijd beschermen en/of spelen. Ik denk dat mijn vrouw niet duidelijk genoeg naar haar is. Ze heeft wel heel duidelijk leiding nodig.
Aangezien ik een operatie heb ondergaan kan ik haar niet meer voldoende haar energie kwijt laten raken. Vandaar dat ik met pijn in het hart op zoek ben naar een goede baas met geduld en toewijding.
Met andere honden, zoals die van mijn broer en neef, kan ze naar hartelust spelen. Katten daarentegen zijn het helaas echt niet. Met kinderen is ze zeer voorzichtig maar omdat ze onverwacht in de stress schiet en ik de trigger niet kan achterhalen laat ik haar zeker niet alleen met kinderen. Ze is wat onzeker en vertrouwt met name geluiden niet erg. Ze kan goed alleen zijn. Het is heel moeilijk omdat ze meestal lekker rustig is, zich laat knuffelen en alles.
Bent u de goede baas die wij zoeken?
Jan Bunnik , Hoge Kanaaldijk 22 in Maastricht, tel. 06-26 24 08 82.

 

 

 

Terug naar hoofdpagina