Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

 

    

[24-11-2017] Juno, geboren 22-11-2011, reu, gecastreerd. Juno is driekwart Hollandse herder en kwart Newfoundlander.
Wij hebbben hem van pup af, en het is voor ons een schat van een hond. Wel hebben we gemerkt dat hij jonge kinderen en mensen die bang voor hem zijn nog wel eens extra wil imponeren, hij heeft bij bange volwassenen ook weleens gehapt richting de armen. Een half jaar geleden hebben wij zelf een zoontje gekregen en dit leek eerst allemaal super te gaan, maar Juno en baby gaan toch niet goed samen. Voor ieders veiligheid hebben wij, tot onze grote spijt, moeten besluiten om een ander huis voor Juno te zoeken.
Een baas die stevig in zijn schoenen staat en hem op een duidelijke manier (maar vriendelijke) weet te vertellen wat wel en niet kan, heeft er zeker een fijne hond aan. Het is een hele lieve hond, in huis knuffelt hij het liefst met je. Buiten ligt hij het liefst languit op het gras. Hij is goed gezond, alleen de laatste tijd na een lange wandeling wat stijfjes.
Juno heeft de puppycursus, jongehondencursus en de gehoorzaamheid 1 gedaan.Hij kent alle basiscommando's en volgt netjes. Kan ook goed los lopen.
Hij kan heel goed alleen zijn, in de auto mee is ook geen enkel probleem.
Hij kan op zich met andere honden, leeft nu ook met een andere hond. Wanneer de hond jonger is dan hij dan wil hij nog wel altijd even een punt maken. Als dat voorbij is, is het ook wel prima.  
Toen hij jong was hadden wij ook een kat en dit ging goed. Verwacht hier eigenlijk niet echt problemen mee, wellicht dat hij wat gaat uitdagen of zo.
Denkt u "dit zou een hond voor mij kunnen zijn" en wilt u komen kennismaken met Juno?  U kunt bellen of mailen met Masha Haasen in Etten (Gld.) tel. 06-57 888 119.


         

[15-1-2018] Doerak, reu, geboren 6-9-2011 (ouders: Fonske II BRN 3307 x Mem BRN 21329, zie www.bloedlijnen.nl ). Wij hebben helaas de beslissing moeten nemen dat Doerak een ander huisje nodig heeft. Doerak is een ontzettend blije en actieve reu. Hij vindt het heel fijn om geaaid te worden en zoekt actief contact met je op. Het is een slimme hond en is goed te trainen. Je moet wel consequent zijn want anders zoekt hij de grenzen op. Doerak is een goede waakhond. Hij is gewend om buiten te leven en een groot grasveld te hebben waar hij kan rondrennen maar hij zit ook regelmatig enige tijd in zijn hok. Hij is heel vriendelijk tegen mensen maar niet tegen andere honden. Wanneer hij zijn territorium bewaakt en er is een andere hond heeft hij de neiging om daar de baas over te zijn.De reden dat we Doerak geen huis meer kunnen bieden is omdat hij inmiddels te vaak de grenzen heeft opgezocht. Naast onze woning hebben we een winkel. Doerak is erg slim en weet zich door alle gaten te wringen. Hij loopt steeds vaker weg wat zich heeft uitgemond tot een situatie met andere honden waarin Doerak de baas wil spelen. Omdat we er dan niet bij zijn om hem te corrigeren heeft hij eens gebeten. Ook kan hij actief en dol reageren op bepaalde situaties (zoals voetballende mensen) wat ervoor zorgt dat hij moeilijk rustig te houden is. We hebben een kindje (2 jaar) waar hij goed op reageert. Ons kindje loopt bij Doerak maar we laten Doerak nooit alleen met kinderen. Gezien hij nu steeds vaker weg loopt hebben we hier geen controle meer over. Doerak heeft een puppycursus gehad en nog geen jaar geleden is er een trainer geweest om met hem te trainen. Doerak is heel goed te trainen maar je moet consequent zijn. Volgens de trainer heeft Doerak uitdagingen nodig wat het weg lopen kan verklaren. Gezien hij agressief gedrag heeft getoond naar andere honden en mensen (in de winkel) daardoor ook bang voor hem zijn moeten we hem weg doen. Wij zoeken voor Doerak een baasje (of een stel) zonder kinderen die verder geen andere honden heeft. Iemand die tijd en energie in Doerak wil steken en lekker actief wil zijn met een hond. Doerak is echt een lief maatje die erg trouw is naar de mensen die voor hem zorgen.Wil je meer weten over Doerak, of graag kennismaken met hem, neem dan gerust contact op met ons. Tom Siebers in De Mortel, tel. 06-51 97 79 87

 

Terug naar hoofdpagina