Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

 

 

 

   

 

  

[27-4-2014] Connor, kruising Hollandse x Mechelse herder, geboren 19-7-2006, reu, gecastreerd.  
Wij zijn op zoek naar een goed huis voor onze lieve, gezellige huishond Connor. Wij hebben hem al vanaf pup. Hij is opgegroeid met twee jonge kinderen. Ze zijn gek op elkaar. Ook wanneer en vriendjes en vriendinnetjes komen spelen is Connor rustig en vriendelijk. Hij snuffelt even en gaat vervolgens zijn eigen gang. Het voeren gaat prima, geen voedselnijd o.i.d. Ook de kinderen kunnen hem voeren zonder problemen. Connor is dol op apporteren en speuren naar zijn Kong (rubberen speelgoed), wandelen in het bos, rennen naast de fiets en zwemmen vindt hij heerlijk. Hij kan goed los lopen. Motoren, tractoren en brommers zetten hem echter wel op scherp, dan even opletten. Connor kan meestal goed met andere honden. Het is wel absoluut een alfa mannetje. Aan de riem kan hij heel fel naar andere onbekende honden zijn, afhankelijk van wie hem uitlaat.
Andere dieren (katten e.d.) is Connor niet gewend. Mee in de auto is geen probleem. Connor kan lange tijd alleen thuis blijven, maar niet in een kooi of bench. Ook in ons vaste pension voor de vakanties is Connor een graag geziene gast. In ons gezin houden we ons aan afspraken omtrent de hond: eerst alle gezinsleden eten, dan pas Connor, eerst alle gezinsleden de deur door, dan pas Connor, etc. Mensen die bij ons in huis komen laten we de hond eerst negeren, alle andere gezinsleden eerst begroeten. Connor bewaakt zijn baasjes en territorium goed en dat is nu eigenlijk het probleem geworden. Hij heeft echt een hekel aan rumoer en geschreeuw op de grens van zijn territorium. Vier jaar geleden is Connor per ongeluk uit de woning geraakt. De kinderen waren aan het buitenspelen met de poort open. Hij is de straat op gevlogen en heeft een kind gebeten (niet doorgebeten!). Helaas is er afgelopen zomer wederom iets dergelijks gebeurd. Een kind klopte steeds op de ramen en rende weg, drukte op de bel en rende weer weg, klepperen met de brievenbus e.d. Ons zoontje deed (tegen onze regels in) de deur open en Connor vloog langs hem heen naar buiten en heeft kind gegrepen. Gelukkig was het een waarschuwingsbeet, met als gevolg een dikke beurse plek. Wij zijn het vertrouwen in onze makker niet kwijt, maar wij kunnen niet garanderen dat met twee jonge kinderen en veel aanloop dat zo'n situatie niet weer gebeurt. Om deze redenen zijn wij al een poosje op zoek naar een geschikte nieuwe baas voor onze trouwe viervoeter.
Faye Kroeze in Almelo, tel. 0546-43 27 55 of 06-11 22 58 83

Male, neutered, mix Dutch/Malinois. Active dog, likes retrieving, swimming, long walks and bicycle tours. Can be home alone (not in a crate).  Used to car rides. OK with most other dogs, except dominant males. No experience with cats.  Connor has grown up with children and has always been very friendly to them. He has, however, a strong guarding instinct and has twice bitten unruly visiting children. He is now in a temporary home waiting for the right owner!   


[3-11-2016] Bowie, kruising Mechelse x Hollandse herder, reu, geboren september 2006, gecastreerd.
Na onze scheiding hebben mijn ex-vrouw en ik allebei niet de gelegenheid om fulltime voor Bowie te zorgen. Hij is nu wisselend bij de een of de ander, maar dit is voor hem een te onrustige situatie. Vandaar dat we op zoek zijn naar fijne nieuwe baasjes die er voor hem kunnen zijn.

Gedrag in huis: Bowie is een rustige zeer goed luisterende hond. Hij is nieuwsgierig en graag bij en om je heen. Hij ligt ook graag in zijn eigen mand/plek. Soms mag hij ook op de bank erbij. Bowie is waaks, hij blaft wanneer er iemand aanbelt en binnenkomt. Hij is erg baasgericht en moet wennen aan nieuwe mensen. Laat zich niet meteen aanhalen. Bowie krijgt twee keer per dag eten, hij eet goed, maar is niet erg op voedsel gericht.

Gedrag buiten huis: Bowie is graag buiten, weer of geen weer. Hij speelt heel graag met de bal en dergelijke. Hij vindt het fijn lange stukken te wandelen, naar het bos of strand te gaan.
Buiten is Bowie niet waaks en veel toegankelijker, speelt dan ook met onbekenden, maar laat zich dan ook niet gemakkelijk aanhalen.
Bowie heeft het niet naar zijn zin in de stad of drukke gelegenheden. Hij wordt dan nerveus.

Gedrag aan de lijn: We lopen vaak los met Bowie, maar hij kan goed aan zowel een lange als korte lijn. Hij luistert zeer goed en loopt goed onder appèl. Aan de lijn is hij minder sociaal en gericht op zijn eigen territorium.

Gedrag tijdens het los lopen: Het liefst loopt en beweegt Bowie vrij, hij luistert erg goed en komt meteen als je hem roept. Hij is van afstand ook goed te corrigeren, al is dat niet vaak nodig. Hij is zeer gericht op zijn bal. Andere hond laat hij het liefst voorbij gaan, een enkele hond zoek hij op. Vaak gaat dit goed. Vooral kleine hondjes laat hij links liggen.

Gedrag naar andere honden: Bowie is op zichzelf, accepteert andere honden maar speelt niet met andere honden. Binnen is hij erg op zijn eigen territorium gericht, buiten is hij socialer. Soms moet de positie wel even bepaald worden. Wanneer Bowie niet blij is met de situatie is dit goed aan hem te zien en kan hij hierin gecorrigeerd worden.

Gedrag naar katten: Bowie is opgegroeid met een kat, hij heeft veel respect voor haar. Wegrennende katten wil hij graag achteraan, maar is hierin goed te corrigeren. Wanneer katten dominant zijn, toont Bowie zich onderdanig.

Gedrag naar kinderen: Bowie is niet opgegroeid met kinderen, hij heeft moeite met het onvoorspelbare gedrag van hen en gaat ze liever uit de weg. Hij wordt hier nerveus van. Indien een kind onverwacht op hem af komt, probeert Bowie te vluchten. Wanneer kinderen in staat zijn hem te negeren en met rust te laten gaat het prima.

Gedrag naar onbekende mensen: Bowie is zeer trouw en krijgt graag aandacht van bekende mensen. Nieuwe mensen zullen hem in eerste instantie moeten negeren. Hij moet nieuwe mensen eerst leren kennen, dit duurt een tijdje. Bowie is wel nieuwsgierig en hierdoor zoekt hij uiteindelijk wel contact. Als je eenmaal zijn vertrouwen hebt, is het voor het leven. Zoals eerdergenoemd, bij binnenkomst blaft Bowie, zeker bij onbekenden.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Bowie kan heel goed alleen, verveelt zich niet gauw, mits hij tijdens de wandelingen voldoende beweging krijgt. Hij kijkt graag naar buiten. Hij ligt graag dan op zijn eigen plek.

Gedrag in de auto: Bowie wil het liefst altijd mee, waarheen maakt niet uit. Dus gaat graag ook mee in de auto. Hij ligt achterin. We hebben hem ook wel meegenomen in de camper, hij blijft hier gewoon liggen ook al staan de deuren open.

Wat de hond leuk vindt om te doen: Bowie is verzot op spelletjes met een bal. Hij rent graag, uiteraard wel iets minder dan vroeger vanwege zijn leeftijd. Hij zwemt ook graag, rent mee naast de fiets en recentelijk ook brainspellen met hem gedaan, hij leert graag nieuwe dingen en wordt graag uitgedaagd. Hij is tijdens het spel vooral gericht op de baas. Hij kan ook 'zelf' spelen. Hij is gek op knuffelen en aandacht. Hij lust graag hondentraktaties, maar vanwege zijn maag en huid zijn we hier wat terughoudend mee.

Waar de hond moeite mee heeft: Wat Bowie het moeilijkste vindt zijn vreemden, het duurt een tijdje voordat hij je vertrouwt. Daarnaast weet hij niet goed om te gaan met kleine kinderen.

Extra informatie: Hij krijgt speciaal voer, hij heeft een gevoelige maag en huid.

Denkt u een geschikte baas voor Bowie te kunnen zijn, dan hoor ik graag van u. Kijmpe Dijk in Den Helder.

  

 

 

 

Terug naar hoofdpagina