Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

 

    

[24-11-2017] Juno, geboren 22-11-2011, reu, gecastreerd. Juno is driekwart Hollandse herder en kwart Newfoundlander.
Wij hebbben hem van pup af, en het is voor ons een schat van een hond. Wel hebben we gemerkt dat hij jonge kinderen en mensen die bang voor hem zijn nog wel eens extra wil imponeren, hij heeft bij bange volwassenen ook weleens gehapt richting de armen. Een half jaar geleden hebben wij zelf een zoontje gekregen en dit leek eerst allemaal super te gaan, maar Juno en baby gaan toch niet goed samen. Voor ieders veiligheid hebben wij, tot onze grote spijt, moeten besluiten om een ander huis voor Juno te zoeken.
Een baas die stevig in zijn schoenen staat en hem op een duidelijke manier (maar vriendelijke) weet te vertellen wat wel en niet kan, heeft er zeker een fijne hond aan. Het is een hele lieve hond, in huis knuffelt hij het liefst met je. Buiten ligt hij het liefst languit op het gras. Hij is goed gezond, alleen de laatste tijd na een lange wandeling wat stijfjes.
Juno heeft de puppycursus, jongehondencursus en de gehoorzaamheid 1 gedaan.Hij kent alle basiscommando's en volgt netjes. Kan ook goed los lopen.
Hij kan heel goed alleen zijn, in de auto mee is ook geen enkel probleem.
Hij kan op zich met andere honden, leeft nu ook met een andere hond. Wanneer de hond jonger is dan hij dan wil hij nog wel altijd even een punt maken. Als dat voorbij is, is het ook wel prima.  
Toen hij jong was hadden wij ook een kat en dit ging goed. Verwacht hier eigenlijk niet echt problemen mee, wellicht dat hij wat gaat uitdagen of zo.
Denkt u "dit zou een hond voor mij kunnen zijn" en wilt u komen kennismaken met Juno?  U kunt bellen of mailen met Masha Haasen in Etten (Gld.) tel. 06-57 888 119.


[26-2-2018] Coco, teef, geb. 14-10-1014, fokker Bastiaansen uit Gilze-Rijen. Zij leeft samen met haar zus Gabri op ons terrein in Frankrijk.  Ze vormen een soort twee-eenheid. Gabri is een echte baasgerichte werkhond. Coco is ook baasgericht maar heeft iets meer oog voor  de omgeving en is slimmer. Zij bekijkt het wat meer, leert snel en is slimmer dan Gabri. Het is een ontzettend leuke, aanhankelijke hond. Een echt "koketje".
Maar ze heeft wel een probleem. Zij verdraagt andere honden slecht en is ronduit agressief naar kleinere honden, katten, konijnen e.d.. Op ons terrein is dat op zich niet zo'n probleem omdat we behoorlijk afgelegen wonen.
Coco is niet agressief naar mensen. Ze heeft ook wel gespeeld met kleuters. Met baby's zijn we voorzichtig maar dat moet iedereen zijn met alle honden.
Ze is wel waaks (eigenlijk meer oplettend) maar blaft alleen wat als er wat is. Ze houdt ervan een dutje te doen, is graag in huis en maar houdt er ook van om in de tuin scharrelen (op zoek naar hagedissen, muizen, mollen).
We leven op het platteland dus dat is het voornaamste leefgebied voor onze honden. Coco gaat wel mee wandelen, meestal hier in de buurt maar ook wel, als het zo uitkomt, naar de stad e.d. Maar wel aan de lijn en onder controle. Dat gaat goed. Bijvoorbeeld op een terras kan best. We overwegen wel om haar een muilkorf aan te doen. Er zijn altijd hondjes die grensoverschrijdend zijn, niet reageren op onze waarschuwingen en dan kan het misgaan. Dus dan ligt het niet zozeer aan Coco maar aan andere honden die niet uit de buurt kunnen blijven.

In toenemende mate hebben de twee zussen nu ruzie. En dat gaat er dan flink op los. We denken dat het o.a. te maken heeft met de relatie tussen de twee zussen. Gabri is erg baasgericht en wil voortdurend balletjes en stokjes voor de baas gaan halen. Coco wil dat ook maar krijgt weinig kans van Gabri. Coco maakt er een wedstrijdje van en heeft zichzelf aangeleerd om Gabri 'te pakken' terwijl Gabri het balletje pakt. Dat pakken is dan er tegenaan lopen, overheen springen, hapje naar de vacht, etc. Vaak wijst ze Gabri ook waar het stokje of balletje ligt. Dus niet kwaadwillend en dat gaat bijna altijd goed. Bijna, want af en toe hapt ze mis (raak dus) of Gabri heeft er tabak van. Het is ondoenlijk voor ons om beide honden voortdurend tevreden te houden. Het lijkt ons beter als Coco een ander thuis krijgt zonder Gabri waar ze makkelijker aan spelen, balletjes halen e.d toekomt. Wij denken dat ze dan beter tot haar recht komt. Wat er dan van haar agressie overblijft weten we niet.
Als iemand graag Coco wil hebben dan brengen wij de hond bij gelegenheid.
Ruud Baart in 71220 St André le Désert (oost-Frankrijk, Bourgogne, ten zuiden van Dijon / noorden van Lyon). Tel. +33 7 88398245


 

[9-5-2018] Melle, teef, gesteriliseerd, geboren 13-12-2014.
Melle is een zeer aanhankelijke hond, die over het algemeen rustig is en goed luistert. Ze heeft echter een issue zonder aanleiding kan ze in de stress schieten en is ze niet te kalmeren.Bijvoorbeeld als er ergens een rolluik opgehaald of naar beneden gehaald wordt gaat ze door het lint. Op bezoek bij een familielid heeft ze op een onverwacht ogenblik de hele deur en het kozijn aangevallen met alle gevolgen van dien. Dan kost het mij minstens een half uur om haar tot kalmeren te brengen en dan is het weer helemaal goed. Ze volgt en luistert totdat er iets gebeurt en dan is het mis. Ze bijt niet naar mij of naar anderen maar ze raakt volkomen in de stress. Bij mij is ze meestal wel erg rustig maar bij mijn vrouw wil ze altijd beschermen en/of spelen. Ik denk dat mijn vrouw niet duidelijk genoeg naar haar is. Ze heeft wel heel duidelijk leiding nodig.
Aangezien ik een operatie heb ondergaan kan ik haar niet meer voldoende haar energie kwijt laten raken. Vandaar dat ik met pijn in het hart op zoek ben naar een goede baas met geduld en toewijding.
Met andere honden, zoals die van mijn broer en neef, kan ze naar hartelust spelen. Katten daarentegen zijn het helaas echt niet. Met kinderen is ze zeer voorzichtig maar omdat ze onverwacht in de stress schiet en ik de trigger niet kan achterhalen laat ik haar zeker niet alleen met kinderen. Ze is wat onzeker en vertrouwt met name geluiden niet erg. Ze kan goed alleen zijn. Het is heel moeilijk omdat ze meestal lekker rustig is, zich laat knuffelen en alles.
Bent u de goede baas die wij zoeken?
Jan Bunnik , Hoge Kanaaldijk 22 in Maastricht, tel. 06-26 24 08 82.


  

[5-7-2018] Ace, kruising Hollandse x Mechelse herder, reu, geboren 13-1-2017.
Wegens persoonlijke omstandigheden kan mijn vriendin helaas niet langer voor haar hond zorgen. We zijn op zoek naar een nieuwe baas voor hem.
Ace heeft geen trainingen gehad. Hij vindt apporteren echt geweldig net zoals zwemmen. Maakt niet uit welk weer, als Ace kan zwemmen wil hij zwemmen. Soms denken we dat hij deels golden retriever is.
Hij kan goed opschieten met andere honden maar soms wil hij zijn dominantie laten zien. Als je hem dan corrigeert stopt hij meestal wel. Ace heeft echt iemand nodig die goed voor hem kan zorgen en ook tussen de middag met hem naar buiten kan. Hij is een typische herder oftewel een werkhond. Hij moet echt goed bezig gehouden worden anders krijgt hij zijn energie niet eruit en sloopt de boel.
Ace woont bij m'n vriendin in Lekkerkerk. U kunt met mij contact opnemen voor verdere informatie of een afspraak om Ace te komen bekijken. Harm van Es tel. 06-14 05 48 68.


   

   

[5-2-2019] Doerak, geboren zomer 2016, reu, gecastreerd. Nieuwgierige en werkwillige hond, heeft A- en B-diploma van de lokale kynologenclub. Dol op spelen met de bal. Kan tegen nieuwe mensen die over de vloer komen eerst even brommen, maar als hij je eenmaal kent dan is het goed. Dat geldt ook voor kinderen; hij is heel leuk met de kinderen van mijn vriendin die hier af en toe komen. Opgegroeid met katten en dat gaat prima. Hij kan rustig thuisblijven als ik boodschappen ga doen. Hij is gechipt, ingeënt, ontwormd en ontvlooid.
De reden dat ik een nieuwe baas voor hem zoek, is dat ik hem niet vertrouw met andere honden omdat hij uit onzekerheid kan uitvallen, en ik onzeker ben hoe daar mee om te gaan en het daardoor in stand houd/vererger. Dat levert teveel spanning op bij het wandelen. Door een ziekteperiode in zijn jeugd heeft hij ook een stukje socialisatie gemist. In het algemeen is hij echter niet agressief en zoekt uit zichzelf geen ruzie met andere honden.Alleen hij en zijn nestbroer, die naast ons woont, zijn elkaar een paar keer in de haren gevlogen.
Ik zoek nu een andere baas die zich hierdoor niet van de wijs laat brengen en Doerak een leuk leven kan bieden.
Miek Verheij in Winterswijk, tel. 06-40 66 35 23.

 

 

 

 

Terug naar hoofdpagina