Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

  

 

 

           

                               

[7-5-2021] Rowan, geboren augustus 2016, reu, gecastreerd. Hij is ons als pup verkocht als kruising van Berner sennenhond (vader), en labrador (moeder). Het was achteraf een wat vaag adres en we vermoeden dat in elk geval zijn vader iets anders geweest moet zijn; qua uiterlijk en gedrag gokken we op Hollandse herder.
Hij bleek niet erg goed gesocialiseerd te zijn, hier hebben we nog het nodige werk aan gehad. Hij heeft in die 4 jaar veel geleerd, maar is nog altijd onzeker bij vreemde situaties. Voor ons is hij echt heel lief, maar durft wel tegen je op te staan als hij iets niet wil. Hij heeft voor ons teveel energie en is veel aanwezig. Vraagt aandacht, krijgt hij dit niet dan zorgt hij dat hij het krijgt door b.v. iets te stelen wat hij niet mag hebben. 
Het is voor ons een moeilijke beslissing om op zoek te gaan naar een nieuwe baas, maar het lijkt ons toch het beste. Rowan luistert beter naar een man. Ik ben gewoon geen match met hem. Ligt meer aan mij dan aan hem. Ik ben een nerveus typ in bepaalde opzichten en daar reageert hij enorm op. Ik heb geen vertrouwen in hem en durf niet door te pakken, omdat hij dan tegen me opstaat. Bij een goede begeleiding en een baas met stevige schoenen die bereid is veel met hem te werken zal hij beter af zijn. Het is met pijn in mijn hart, ook voor mijn man, maar denk dat het toch beter is. Hij verdient iemand die hem snapt.

Als er vreemden komen is hij terughoudend, maar wil wel graag ruiken. De een vindt hij super leuk, de ander houdt hij op afstand. Ligt aan de reactie van de bezoeker.


Hij is waaks op eigen erf, blaft naar voorbijkomende honden en katten. Kan hier flink in doorslaan. Echter bij het lopen in vreemde omgeving geeft hij hier niks om, is puur zijn eigen erf.
Kleine kinderen vindt hij eng, die zijn te onberekenbaar voor hem. Dit is voor ons ook een punt, aangezien onze kinderen in de leeftijd van gezinsuitbreiding komen. Grote kinderen gaat goed, vooral als ze even met de bal gooien.
Rowan is opgegroeid met een oude Labrador, die hebben we nog steeds. Echter is deze dame zo onderdanig, dat Rowan al snel boven haar stond. Ze kunnen goed samen, zolang zij doet wat hij wil. (En dat doet ze). Honden in het bos geeft hij niks om, mits ze hem met rust laten. Rowan is ook opgegroeid met 2 katten (hebben we nog 1 van). Deze zijn ouder dan hij en hier heeft hij diep respect voor.
Hij kan prima alleen zijn, blaft wel als er iemand op "zijn" erf komt, maar gaat verder rustig liggen. Maakt niks stuk.
We hebben een halve puppiecursus gedaan. Hij is superslim en kende de beginselen zo. Verveelde zich als hij moest wachten op de andere pups, ging dan graven o.i.d. Hij kent de basisregels. Kan goed aan de riem lopen als de eerste energie weg is. Is overenthousiast in het begin. Aanlijnen is ook altijd een tijdrovend klusje, kan zichzelf dan moeilijk inhouden.  Hij is gek op zijn bal en goed in zoeken en speuren. Hij moet veel uitgedaagd worden. Doordat hij zo slim is verveelt hij zich snel. Als hij te weinig wordt uitgedaagd gaat hij zelf spelletjes verzinnen en die zijn niet altijd even leuk.  Hij zou een leuke hond zijn voor een energiek iemand die ook wel van een uitdaging houdt. 
Rowan is gechipt en heeft een paspoort.
Wij wonen in Nieuw Weerdinge, maar verhuizen in juli naar Bourtange (Groningen). Bellen mag, op nr  06-43 10 82 83, maar liever mailen naar gesina242@gmail.com  (familie Graus).

     [6-10-2021] Billy, reu, geboren 12-2-2019.
Goede betrouwbare hond. Redelijk gewend aan kinderen en aan katten. Omgang met andere honden redelijk; gaat met de ene hond wel goed en met de andere niet. Kan alleen thuisblijven. Is gewend aan bench. Is gewend aan autorijden. Kent basiscommando's, is verder geen cursus mee gevolgd.
Moet weg wegens verhuizing.
Adriaan van der Schans in Mook,  telefoon:  06-13 95 41 43.
Terug naar hoofdpagina