Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

 

    

[24-11-2017] Juno, geboren 22-11-2011, reu, gecastreerd. Juno is driekwart Hollandse herder en kwart Newfoundlander.
Wij hebbben hem van pup af, en het is voor ons een schat van een hond. Wel hebben we gemerkt dat hij jonge kinderen en mensen die bang voor hem zijn nog wel eens extra wil imponeren, hij heeft bij bange volwassenen ook weleens gehapt richting de armen. Een half jaar geleden hebben wij zelf een zoontje gekregen en dit leek eerst allemaal super te gaan, maar Juno en baby gaan toch niet goed samen. Voor ieders veiligheid hebben wij, tot onze grote spijt, moeten besluiten om een ander huis voor Juno te zoeken.
Een baas die stevig in zijn schoenen staat en hem op een duidelijke manier (maar vriendelijke) weet te vertellen wat wel en niet kan, heeft er zeker een fijne hond aan. Het is een hele lieve hond, in huis knuffelt hij het liefst met je. Buiten ligt hij het liefst languit op het gras. Hij is goed gezond, alleen de laatste tijd na een lange wandeling wat stijfjes.
Juno heeft de puppycursus, jongehondencursus en de gehoorzaamheid 1 gedaan.Hij kent alle basiscommando's en volgt netjes. Kan ook goed los lopen.
Hij kan heel goed alleen zijn, in de auto mee is ook geen enkel probleem.
Hij kan op zich met andere honden, leeft nu ook met een andere hond. Wanneer de hond jonger is dan hij dan wil hij nog wel altijd even een punt maken. Als dat voorbij is, is het ook wel prima.  
Toen hij jong was hadden wij ook een kat en dit ging goed. Verwacht hier eigenlijk niet echt problemen mee, wellicht dat hij wat gaat uitdagen of zo.
Denkt u "dit zou een hond voor mij kunnen zijn" en wilt u komen kennismaken met Juno?  U kunt bellen of mailen met Masha Haasen in Etten (Gld.) tel. 06-57 888 119.


[26-2-2018] Coco, teef, geb. 14-10-1014, fokker Bastiaansen uit Gilze-Rijen. Zij leeft samen met haar zus Gabri op ons terrein in Frankrijk.  Ze vormen een soort twee-eenheid. Gabri is een echte baasgerichte werkhond. Coco is ook baasgericht maar heeft iets meer oog voor  de omgeving en is slimmer. Zij bekijkt het wat meer, leert snel en is slimmer dan Gabri. Het is een ontzettend leuke, aanhankelijke hond. Een echt "koketje".
Maar ze heeft wel een probleem. Zij verdraagt andere honden slecht en is ronduit agressief naar kleinere honden, katten, konijnen e.d.. Op ons terrein is dat op zich niet zo'n probleem omdat we behoorlijk afgelegen wonen.
Coco is niet agressief naar mensen. Ze heeft ook wel gespeeld met kleuters. Met baby's zijn we voorzichtig maar dat moet iedereen zijn met alle honden.
Ze is wel waaks (eigenlijk meer oplettend) maar blaft alleen wat als er wat is. Ze houdt ervan een dutje te doen, is graag in huis en maar houdt er ook van om in de tuin scharrelen (op zoek naar hagedissen, muizen, mollen).
We leven op het platteland dus dat is het voornaamste leefgebied voor onze honden. Coco gaat wel mee wandelen, meestal hier in de buurt maar ook wel, als het zo uitkomt, naar de stad e.d. Maar wel aan de lijn en onder controle. Dat gaat goed. Bijvoorbeeld op een terras kan best. We overwegen wel om haar een muilkorf aan te doen. Er zijn altijd hondjes die grensoverschrijdend zijn, niet reageren op onze waarschuwingen en dan kan het misgaan. Dus dan ligt het niet zozeer aan Coco maar aan andere honden die niet uit de buurt kunnen blijven.

In toenemende mate hebben de twee zussen nu ruzie. En dat gaat er dan flink op los. We denken dat het o.a. te maken heeft met de relatie tussen de twee zussen. Gabri is erg baasgericht en wil voortdurend balletjes en stokjes voor de baas gaan halen. Coco wil dat ook maar krijgt weinig kans van Gabri. Coco maakt er een wedstrijdje van en heeft zichzelf aangeleerd om Gabri 'te pakken' terwijl Gabri het balletje pakt. Dat pakken is dan er tegenaan lopen, overheen springen, hapje naar de vacht, etc. Vaak wijst ze Gabri ook waar het stokje of balletje ligt. Dus niet kwaadwillend en dat gaat bijna altijd goed. Bijna, want af en toe hapt ze mis (raak dus) of Gabri heeft er tabak van. Het is ondoenlijk voor ons om beide honden voortdurend tevreden te houden. Het lijkt ons beter als Coco een ander thuis krijgt zonder Gabri waar ze makkelijker aan spelen, balletjes halen e.d toekomt. Wij denken dat ze dan beter tot haar recht komt. Wat er dan van haar agressie overblijft weten we niet.
Als iemand graag Coco wil hebben dan brengen wij de hond bij gelegenheid.
Ruud Baart in 71220 St André le Désert (oost-Frankrijk, Bourgogne, ten zuiden van Dijon / noorden van Lyon). Tel. +33 7 88398245


  [11-3-2018] Jogina van Neerlands Erf, roepnaam Gina, teef, geboren 9-6-2015 (ouders: Elko du Hameau des Trois Fontaines x Gipsy di'Juno van Neerlands Erf. Gina heeft een UCI-stamboom,die niet naar een FCI-stamboek overschrijfbaar is)
Uiteindelijk heb ik besloten om Gina te herplaatsen. Gina is een sportief, levenslustig, aanhankelijk hondje, dat graag geknuffeld wil worden en een grote will to please heeft. Zij kan loslopen in het bos en luistert goed. Ook kan ze een paar uurtjes alleen thuis blijven. Zij vindt het heerlijk om haar neus te gebruiken. Zij gaat van jongs af aan naar een opvang in huiselijke kring. Ik heb met Gina een puppytraining en een basiscursus gevolgd, verder mantrail ik met haar.
Gina is een gevoelig hondje. Van pup af aan gedroeg ze zich niet vrij en open naar andere honden. Op prikkels reageert ze met verontrusting, dat uit zich dan in blaffen en opwinding, met name op prikkels van buiten de tuin. Veel andere honden vindt ze spannend en dat leidt dan tot het zelfde gedrag. Ze heeft echter ook een aantal hondenvriendjes. Heb daarvoor contact gezocht met Monique Bladder, bij Monique doe ik bat sessies en ben ik een begeleidingstraject ingegaan. Vorig jaar in november kwamen we erachter dat Gina een vernauwing heeft in de overgang van lende- naar staartwervels, met als gevolg zenuwpijnen, hier krijgt ze pijnstilling voor. Hierdoor is haar uitvalgedrag naar andere honden verminderd. De reden om te herplaatsen is dat ik haar een rustigere leefomgeving gun, waar ze minder gestrest raakt. Wat ik voor haar zoek is een sportieve, ervaren baas die tijd heeft om met haar op recreatief nivo bezig te zijn en haar op een positieve wil begeleiden. Plaatsing bij een stabiele sociaal vaardige reu is een optie. Ze wordt niet geplaatst in een druk gezin met jonge kinderen, vanaf 16 jaar kan wel. Gina wordt onder contract herplaatst. Bij belangstelling kun je me mailen of bellen.                                                                                          Marja van der Meeren in Lelystad, tel. 0320- 23 02 45.

 

 

 

 

Terug naar hoofdpagina