Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

  
    

[15-11-2022] Arcos, geboren 19-08-2020, reu, niet-gecastreerd, is gechipt en heeft alle inentingen gehad.
De keuze om onze vriend te herplaatsen valt ons zwaar. Een veranderende privť situatie laat ons echter geen andere keuze. Wij hopen oprecht dat wij via deze weg een nieuwe baas kunnen vinden die de rust, tijd en de energie in Arcos wil steken die hij nodig heeft en verdient. Arcos komt uit een werklijn en is een Hollandse herder pur sang met alle bij het ras horende eigenschappen in het kwadraat. Trouw, lief, gevoelig, aanhankelijk, leergierig, zeer energiek en temperamentvol, maar ook snel geprikkeld. Het is een werker in topconditie. Hij kent de gebruikelijke basis commando’s en doet alles voor een beloning.
Arcos is bij ons in onze gezinssituatie opgegroeid. Mijn vrouw en ik, met vaak onze kinderen met kleinkinderen over de vloer. Een kennel is hij niet gewend en zal daarom lastig worden voor hem. Hij is sociaal naar mensen en kan goed met kinderen omgaan. Door zijn enthousiasme en onbenulligheid is kleine kinderen, met al zijn goede bedoelingen wel lastig. Vreemde mensen in huis gaat prima. Hij reageert dan echter wel enthousiast en zal uitgebreid kennis willen maken. Arcos houdt ontzettend van spelen, kriebelen en knuffelen. Alleen thuisblijven tot circa 4 a 5 uren gaat prima. Hij ligt dan rustig in zijn open bench. In de auto is ook geen probleem. Het is een temperamentvolle hond met een sterke jacht- en werkdrift. Hij is ook snel overprikkeld. Tijdens het wandelen aan de lijn kan hij vrij heftig reageren op andere honden en fietsers (met name mountainbikers). Op eigen terrein is het een lieve, speelse maar ook waakzame hond. Buiten de poort is hij snel afgeleid en scherp. Met andere huisdieren heeft hij geen ervaring.
Zijn nieuwe eigenaar zal kennis moeten hebben van het ras zodat hij weet wat een hond als Arcos nodig heeft. Met rust, geduld en aandacht zal zijn nieuwe baas de beste hond ooit aan Arcos hebben. Omdat wij het beste met Arcos voor hebben doen wij ons uiterste best om een geschikt adres voor hem te vinden. Als u denkt de juiste baas voor Arcos te zijn stuur dan een uitgebreide mail naar Gerard Wennekes in Winterswijk en wie weet kunt u binnenkort kennismaken met Arcos.
  

[11-1-2023] Ziggy, kruising Hollandse x Mechelse herder, geboren 16-10-2021, reu, gecastreerd.
Ziggy is een energieke en vrolijke hond die houdt van een actieve dag. Hij is intelligent en houdt van uitdaging en aandacht. 
Ziggy kan wat dominant zijn en ik denk dan ook dat hij het beste past bij een baasje die duidelijk is en veel tijd heeft om hem uit te dagen. Het is een jonge speelse hond die het liefst de hele tijd met je knuffelt en speelt. 
Momenteel woont hij bij mijn schoonvader in Arnhem. We zoeken een nieuwe baas omdat het voor mijn schoonvader een te energieke hond is.
Mocht u een afspraak willen maken om hem te komen bekijken, dan kunt u me mailen op: broeders.merel@gmail.com of bellen op 06-36 19 64 43.

Dutch x Malinois mix, male, neutered. Active, playful, smart, likes to cuddle, owner should know how to handle and guide this type of dog. Not a real problem dog, just too much for present owner. Contact person is owner's daughter-in-law.


[14-3-2023] Storm, Hollandse (X Mechelse?) herder, reu, geboren 3.4-2022. Wij hebben Storm van pup af. Het is een heel lieve hond, maar met voor ons toch een te hoog energieniveau. Tevens moet hij bij ons ook wel eens langer dan ca. 4 uur alleen blijven, en dat gaat hem niet zo goed af. Zo heeft hij onlangs onze bank kapot gemaakt. We zoeken dus een andere baas, met voldoende tijd en gelegenheid om met hem bezig te zijn. Wij hebben puppycursus met hem gedaan en doen nu een soort van speurcursus, wat hem erg goed afgaat. Hij wil graag werken. Voor mensen is het een schatje, kan ook bij kinderen, maar het is wel een enthousiaste hond die kan springen. Met onze andere hond kan hij goed overweg; in honden buiten is hij geÔnteresseerd, kan wel blaffen maar komt niet agressief over. We zouden Storm het liefst niet kwijt willen, maar wij kunnen hem toch niet voldoende bieden. We hopen op een super huisje waarin hij tot bloei kan komen!  Kunt u hem dat bieden, dan horen we graag van u.  Contact liefst per e-mail: Martina van Neerven  in Zevenbergen. Eventueel is mijn partner Mathieu buiten werktijden telefonisch te bereiken op 06-55 68 81 84.
  

                      
[20-3-2023] Bambi, kruising Hollandse x Mechelse herder, teef, geboren 8-8-2014.
De vaste bezoekers van de site zullen Bambi wel kennen als de moeder die ons dertien puppy’s schonk.
We hebben haar een poos geleden tijdelijk onderdak geboden om voor haar een nieuw baasje te zoeken. Bij de vorige eigenaar was ze niet zo goed af. Ze zat daar veel in een kennel.
Nu alle pups goed terecht gekomen zijn, willen we voor Bambi ook een nieuw baasje zoeken. Iemand die veel aandacht aan haar kan besteden en meer ruimte heeft dan wij.
Ze is heel goed met mensen en kinderen, maar minder met andere honden. Niet agressief maar we denken dat het onzekerheid is. We hebben nog geen tijd gehad om met haar hier aan te werken.  (Bambi en onze reu Spijker gaan uitstekend samen overigens). Of ze bij katten kan is ons niet bekend. Ze kan alleen thuisblijven.
Ze wil graag voor je werken (liefst apporteren met een stok/knuffel/bal of iets zoeken).   We zijn van plan haar binnenkort te laten steriliseren. 
Heb je tijd en aandacht voor deze lieve hond?  Stuur ons dan een mailtje of bel ons voor meer info.
Patrick en Annemiek in Eindhoven, tel. 06-51 42 79 67.   

[22-4-2023] Diesel, geboren 12-2-2021, reu, gecastreerd. (ouders beiden echte HH, vader met stamboom.)  Diesel is vorig jaar bij ons gekomen omdat zijn vorige baas te weinig tijd voor hem had. Onze zoon wilde hem graag hebben. Bij ons is hij helaas ook niet helemaal op zijn plaats; ivm allergieŽn kunnen wij hem eigenlijk niet in huis hebben. In de kennel of schuur gaat niet, dan krijgt hij verlatingsangst en breekt de boel af. In huis gaat het goed en dan kan hij ook goed alleen thuis zijn. Het is een echte huishond.
Het is een enthousiaste hond, die graag speelt en goed luistert naar commando’s. Diesel is wat onbenullig in zijn enthousiasme dus misschien minder geschikt bij kleine kinderen. Wij hebben een kleindochter die bang voor hem is en hem ontloopt, echter wil hij haar graag even een lik over haar neus geven. Diesel heeft last van voerbaknijd en eet in een aparte ruimte. Hij is speels met andere honden. Of hij bij katten kan weten we niet.
Wilt u Diesel's definitieve baas worden? Neem dan contact op met Alice van de Ruitenbeek in Nijbroek, tel. 06-40 19 82 89.  Terug naar hoofdpagina