Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

    


[1-3-2024] Nala, teef, gesteriliseerd, geboren 20-9-2017.
Door persoonlijke omstandigheden kunnen we Nala niet meer de tijd en aandacht geven die ze nodig heeft. Wij zijn dus op zoek naar een geschikt nieuw thuis.

Ik heb met haar verschillende cursussen gedaan dus ze kent de commando’s. Ook heb ik met haar cursussen speuren gevolgd.
Van jongs af aan valt ze uit naar andere honden als ze aan de lijn is. Niet agressief, eerder beschermend. Wij laten haar voor de zekerheid alleen los als er geen andere honden zijn.
Ze kan met kinderen, bij voorkeur ouder dan 10. We hebben geen ervaring met jongere kinderen.
Ze kan met katten mits ze niet te dicht voorbij lopen, dan gaat ze er achteraan.
Ze kan met schapen, pony en kippen. Omdat we haar de laatste tijd niet de aandacht en tijd kunnen geven die ze nodig heeft begint ze naar de pony drijfgedrag te vertonen.
Als er mensen bij ons binnen komen komt ze luid blaffend met de haren overeind op ze af. Ze stopt voor ze en wil dan wel geaaid worden. Ervaring leert dat ze niet over haar kop geaaid wil worden. Dan kan ze grommen.
Ze kan alleen thuis zijn, dan blijft ze rustig op haar kussen liggen.

Nala is een lieve hond die een baas nodig heeft die dominant is aangezien ze zelf onzeker is. Ik heb het lang geprobeerd en het is jaren goed gegaan. Door persoonlijke omstandigheden kan ik haar niet steeds weer op haar plaats zetten waardoor ze gedrag gaat vertonen wat niet wenselijk is. Dus als je Nala overneemt zal je haar wel even moeten laten weten wie de baas is. Dan zal je echt een lieve goed luisterende hond aan haar hebben.

Interesse in Nala? Eerste contact bij voorkeur per e-mail: Marit Tielemans  in Valkenswaard. Eventueel telefonisch bereikbaar op 06-37 09 48 11.

  


Terug naar hoofdpagina