Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

  
    

[15-11-2022] Arcos, geboren 19-08-2020, reu, niet-gecastreerd, is gechipt en heeft alle inentingen gehad.
De keuze om onze vriend te herplaatsen valt ons zwaar. Een veranderende privé situatie laat ons echter geen andere keuze. Wij hopen oprecht dat wij via deze weg een nieuwe baas kunnen vinden die de rust, tijd en de energie in Arcos wil steken die hij nodig heeft en verdient. Arcos komt uit een werklijn en is een Hollandse herder pur sang met alle bij het ras horende eigenschappen in het kwadraat. Trouw, lief, gevoelig, aanhankelijk, leergierig, zeer energiek en temperamentvol, maar ook snel geprikkeld. Het is een werker in topconditie. Hij kent de gebruikelijke basis commando’s en doet alles voor een beloning.
Arcos is bij ons in onze gezinssituatie opgegroeid. Mijn vrouw en ik, met vaak onze kinderen met kleinkinderen over de vloer. Een kennel is hij niet gewend en zal daarom lastig worden voor hem. Hij is sociaal naar mensen en kan goed met kinderen omgaan. Door zijn enthousiasme en onbenulligheid is kleine kinderen, met al zijn goede bedoelingen wel lastig. Vreemde mensen in huis gaat prima. Hij reageert dan echter wel enthousiast en zal uitgebreid kennis willen maken. Arcos houdt ontzettend van spelen, kriebelen en knuffelen. Alleen thuisblijven tot circa 4 a 5 uren gaat prima. Hij ligt dan rustig in zijn open bench. In de auto is ook geen probleem. Het is een temperamentvolle hond met een sterke jacht- en werkdrift. Hij is ook snel overprikkeld. Tijdens het wandelen aan de lijn kan hij vrij heftig reageren op andere honden en fietsers (met name mountainbikers). Op eigen terrein is het een lieve, speelse maar ook waakzame hond. Buiten de poort is hij snel afgeleid en scherp. Met andere huisdieren heeft hij geen ervaring.
Zijn nieuwe eigenaar zal kennis moeten hebben van het ras zodat hij weet wat een hond als Arcos nodig heeft. Met rust, geduld en aandacht zal zijn nieuwe baas de beste hond ooit aan Arcos hebben. Omdat wij het beste met Arcos voor hebben doen wij ons uiterste best om een geschikt adres voor hem te vinden. Als u denkt de juiste baas voor Arcos te zijn stuur dan een uitgebreide mail naar Gerard Wennekes in Winterswijk en wie weet kunt u binnenkort kennismaken met Arcos.
  

[11-1-2023] Ziggy, kruising Hollandse x Mechelse herder, geboren 16-10-2021, reu, gecastreerd.
Ziggy is een energieke en vrolijke hond die houdt van een actieve dag. Hij is intelligent en houdt van uitdaging en aandacht. 
Ziggy kan wat dominant zijn en ik denk dan ook dat hij het beste past bij een baasje die duidelijk is en veel tijd heeft om hem uit te dagen. Het is een jonge speelse hond die het liefst de hele tijd met je knuffelt en speelt. 
Momenteel woont hij bij mijn schoonvader in Arnhem. We zoeken een nieuwe baas omdat het voor mijn schoonvader een te energieke hond is.
Mocht u een afspraak willen maken om hem te komen bekijken, dan kunt u me mailen op: broeders.merel@gmail.com of bellen op 06-36 19 64 43.

Dutch x Malinois mix, male, neutered. Active, playful, smart, likes to cuddle, owner should know how to handle and guide this type of dog. Not a real problem dog, just too much for present owner. Contact person is owner's daughter-in-law.
  
[19-1-2023] Faya, kruising Hollandse x Mechelse herder, geboren 21-8-2018, teef, gesteriliseerd. (ouders staan op www.bloedlijnen.nl , Dio x Deedee)
Faya was eerst in opleiding voor pakwerk, maar daar bleek zij niet geschikt voor. Ze is toen, 3 jaar geleden, bij ons gekomen. Het is een fijne hond om actief mee bezig te zijn. Ze gaat graag mee in de auto, zwemt heel goed, apporteert heel goed. Ik heb detectie met haar gedaan, ze is een geweldige speurder. Ze kan enkele uren alleen thuisblijven, mits er verder genoeg met haar gedaan wordt.  Ze is niet overmatig waaks. Alleen bang voor vuurwerk.
Met andere honden kan ze loslopend goed overweg; aan de riem wil ze nog wel eens uitvallen, met name als kleine hondjes tegen haar keffen. Ze kan niet bij katten.
Faya is heel aanhankelijk, en vriendelijk voor volwassen mensen. Ze is heel gezond, heeft alle inentingen gehad en is gechipt.
De reden dat wij een andere plek voor haar zoeken, is dat ze niet met kinderen kan. Kinderen en kindergeluiden triggeren haar. Zij kan dan uitvallen naar kinderen op de step, voetballende kinderen, rennende kinderen.... Zij heeft nu bij ons, voor de tweede keer, uit het niets onze kleinzoon gebeten en dat maakt dat we nu naar een andere plek voor haar op zoek zijn. Ze zou het goed doen bij een jong stel zonder kinderen / kinderwens of ietsjes oudere mensen, die wel sportief zijn.
Zoekt u een leuke hond om lekker mee bezig te zijn, en kunt u Faya een leefomgeving zonder kinderen bieden? Dan hoor ik graag van u.  Joke van Es in Zoeterwoude, tel.  06-23 06 66 13 of 071-58 04 066.

Terug naar hoofdpagina