Hollandse Herdershonden Herplaatsing:

Stamboomloos en kruisingen

 

  

  


[28-5-2024] Racco reu, gecastreerd, geboren 10-12-2015. Met 8 weken oud is hij naar een puppycursus geweest, hij kent dus de basiscommando’s en vindt het superleuk om met de kong te spelen/ te apporteren.

Racco is gewend aan ons konijn dat buiten zit. Met katten niet echt ervaring, maar het lijkt ons geen goede combi samen. Naar andere honden is hij als een spiegel, als de andere hond naar hem blaft, blaft hij vaak wel terug. We houden hem tijdens wandelingen altijd aangelijnd. Hij houdt erg van wandelen en is gewend aan veel ruimte in huis/tuin, vroeger liep hij ook weleens mee aan de fiets. Racco kan goed alleen zijn, een werkdag alleen is geen probleem voor hem; bij mooi weer ligt hij graag buiten in het gras of in zijn buitenren, bij slecht weer is hij liever binnen. Hij is gewend om 's nachts binnen in huis te slapen als onderdeel van het gezin. Racco is niet bang voor harde geluiden of vuurwerk. Hij is op 22-2-2024 ingeŽnt en heeft zijn algemene gezondheidscontrole gehad bij de dierenarts.

Hij is erg lief voor zijn gezin, en buitenshuis vriendelijk voor vreemde mensen. Op zijn eigen terrein is hij echter erg beschermend en laat niet zomaar iemand binnen. Wij doen hem standaard in de bijkeuken of in de buitenren als er iemand komt, en dit is tot nu toe goed gegaan. Onlangs was hij echter door een misverstand los in de tuin toen er iemand kwam, en hij heeft die persoon gebeten.  We willen het risico niet lopen dat dit nog een keer gebeurt, met bijvoorbeeld een vriendje van de kinderen.

Wie heeft er een passend mandje voor Racco?  Lotti Broos in Hoogerheide, tel.  06-48 59 25 25

 


Terug naar hoofdpagina