Streepjes in zwart-wit

logboek 2017 van het Fotoarchief Hollandse Herdershonden.

 

JANUARI

Drie keer afgedrukt en foto's gearchiveerd.


FEBRUARI

Naar de hondententoonstelling in Eindhoven. Leuk dagje uit en 1 nieuwe langhaar op de foto voor het archief.

Drie keer afgedrukt en foto's gearchiveerd.


MAART

Zes keer afgedrukt en foto's gearchiveerd.


APRIL

Naar Almere voor de aankeuringsdag van de VVHH. Het zijn honden waar ik al foto's van heb, maar toen waren ze wel een stuk jonger, dus ik maak nog wat erbij.

Of ik (gescande) foto's kan leveren voor een boek. Jawel, dat kan. Ik zet me aan het uitzoeken en scan en mail het een en ander.

Nestendag van de NHC, aan de rand van Utrecht / Maarssen. Een korthaarnest in z'n geheel gemist, verder staat alles er gelukkig wel op.

Vier keer afgedrukt en foto's gearchiveerd.


MEI

Op reis naar Duitsland. Jechtingen is niet alleen een rustig dorpje tussen de wijngaarden en aspergevelden, het is ook een paar dagen lang de lokatie van het WDSF-hondensportweekend. Van alles gezien en mijn streefcijfer van 50 nieuwe honden voor het archief gehaald.

Tweemaal naar 's-Hertogenbosch, aldaar wat boeken doorgenomen en een paar oude foto's met hond overgekiekt.

Twee keer afgedrukt en foto's gearchiveerd.


JUNI

Clubdag VVHH in Almere. Er zijn weer een paar nesten jonge honden te bewonderen, evenals oude bekenden van vorige jaren. Ik schiet weer een paar rolletjes vol.

Clubmatch NHC aan de rand van Utrecht. Zonnige dag, weer wat nieuwe honden op de foto.

De voorraad filmpjes begint te slinken, dus in het weekend even op en neer naar een goed gesorteerde fotowinkel in Maastricht voor een nieuwe jaarvoorraad.

Naar de Raad van Beheer-bibliotheek in Amsterdam, verder met de oude catalogi.

Drie keer afgedrukt en foto's gearchiveerd.


JULI

Naar Soest, foto's van twee levende kortharen en twee van vroeger.

Op wandeling met Zorro in Nieuwegein, en daar komt iemand naar buiten: "Dat is toch een Hollandse herder? Wij hebben er ook een!" Komt mooi uit dat ik mijn toestel mee heb. Zorro even aan een boom geparkeerd en hond op de foto. Achteraf blijk ik er al nestendag-foto's van te hebben gemaakt, maar dat is al jaren geleden. Het verschil tussen dezelfde hond jong en volwassen is ook wel aardig om vast te leggen.

Drie keer afgedrukt en foto's gearchiveerd.


AUGUSTUS

Naar Weert per trein en met de bus verder. Bij mensen geweest die vroeger ruwharen hebben gehad, foto's overgefotografeerd.

Vier keer afgedrukt en foto's gearchiveerd.


SEPTEMBER

Naar Eindhoven per trein en met de bus verder. Bij oude mevrouw geweest die vroeger ruwharen heeft gehad, foto's overgefotografeerd.

Op vakantie naar Frankrijk, naar het stadje Evron. Een uur lopen daarvandaan (er gaat geen bus, maar de wandeling is goed te doen en ik krijg 1 x een lift) vindt het clubweekend plaats van de ABNF. Het zijn weer een paar interessante dagen met ca. 45 nieuwe aanwinsten voor het archief. Verslag staat in het oktoberblad van de NHC.

Nestendag van de NHC, aan de rand van Utrecht. Het merendeel van de jonge honden staat erop, een paar lang- en ruwharen helaas gemist.

Drie keer afgedrukt en foto's gearchiveerd.


OKTOBER

Naar de Raad van Beheer-bibliotheek in Amsterdam, verder met de oude catalogi. Er staat weer heel wat in, lees maar

 

 

 

door naar 2022

 

Terug naar fotologboek

 

Terug naar hoofdpagina